Bachfest 2024 thema ‘Choral Total’

Het Bachfestival 2023 in Leipzig is ten einde. Maar liefst 11 dagen lang waren er 160 evenementen (concerten, lezingen, rondleidingen, etc.) voor iedereen die zich wil onderdompelen in de nalatenschap van Johann Sebastian Bach. Dit jaar was speciaal omdat in 1723 Bachs werkzame leven in Leipzig begon. Als Thomas-cantor was hij verantwoordelijk voor het onderwijs aan de leerlingen van de Thomasschule en moest hij zorgen voor de muziek in de hoofdkerken van Leipzig. 

Op naar het Bachfest in 2024

En dan nu op weg naar het dubbeljubileumjaar 2024. Met aandacht voor de koralen van Luther en tijdgenoten en de jaargang koraalcantates van Bach.

Onder het motto “Choral Total” zullen Bach-ensembles van over de hele wereld te gast zijn in Leipzig op het Bach Festival 2024 (7 t/m 16 juni) om Bachs  koraalcantates uit zijn tweede ambtsjaar als Thomaskantor (1724/25) te zingen. Naast Duitse en Europese koren worden ensembles uit onder andere de VS, Japan en Maleisië verwacht. Men hoopt hiermee het ambitieuze project ‘We are family’ uit 2020, dat helaas strandde in de pandemie, alsnog te kunnen realiseren.

Er zal ook een festivalkoor worden gevormd, waarvoor zangers van over de hele wereld zich kunnen inschrijven.

Tickets

Het voorlopige programma voor 2024 is al beschikbaar. De hele collectie koraalcantates van Bach zal worden uitgevoerd in 16 concerten. Kaarten voor dit complete pakket zijn ook al te koop op de website van het Bachfest.

Nieuwsbrief

In het jubileumseizoen 2024/2025 ondersteunen we je graag met plannen, informatie en tips. Abonneer je op de gratis nieuwsbrief.

Komende evenementen

Recente berichten

Oudste gepubliceerde liedpreek

Vanaf 1702 begon Johann Christoph Olearius met het aanleggen van zijn Liederen-Bibliotheek. Het doel was vooral om bronnen van de originele liedteksten en de juiste namen van de lieddichters te

Meer lezen »