Een nieuwe start

Zullen we voorzichtig optimistisch zijn? Kunnen we na twee jaar met grote tegenslagen voor het culturele leven de concertzalen en kerken weer volledig heropenen? Kunnen koren en orkesten hun prachtige muziek weer live gaan delen met het grote publiek? Laten we het hopen!

Wij, Ellen van der Sar en Lydia Vroegindeweij hebben de blik alvast op die toekomst gericht. We willen alle musici graag inspireren om zich op tijd te gaan voorbereiden op een prachtig jubileumjaar. In 2024/2025 valt er namelijk wat te vieren: 500 jaar liederen van Luther en 300 jaar koraalcantates van Bach. Dat is een feestelijk muziekjaar waard, maar dat kost ook de nodige voorbereiding.En daar kunnen je hopelijk bij helpen.

Wij bereiden op dit moment activiteiten en bronnen voor die dirigenten, theologen, wetenschappers, koorbesturen, orkestmusici en zangsolisten, docenten en organisten faciliteren om lokaal of regionaal met dit mooie thema aan de slag te gaan.

Vanuit verschillende invalshoeken krijg je handreikingen voor activiteiten. We helpen bij kennisoverdracht naar verschillende publieksgroepen. En bovenal willen we natuurlijk stimuleren dat zoveel mogelijk koraalcantates van Bach in dat seizoen 2024/2025 daadwerkelijk worden uitgevoerd.

De website L500B300.nl gaat dienen als een centrale plek waar je vanalles kunt vinden, zoals artikelen, een online leeromgeving, een uitgebreide toolkit die iedereen mag gebruiken. En we zorgen voor samenhang en publiciteit voor alle uitvoerenden.

Abonneer je nu alvast op onze nieuwsbrief en we nemen je graag met raad en daad mee op weg naar dit jubileumjaar.

Nieuwsbrief

In het jubileumseizoen 2024/2025 ondersteunen we je graag met plannen, informatie en tips. Abonneer je op de gratis nieuwsbrief.

Komende evenementen

Recente berichten

Wat is een koraalcantate?

Voordat we je meenemen in de jaargang koraalcantates geven we graag een antwoord op een belangrijke startvraag: wat is een koraalcantate eigenlijk? Het korte antwoord: een koraalcantate is een cantate

Meer lezen »

Bijzondere muzikale lezing

Op maandagavond 8 april verzorgt Lydia Vroegindeweij een bijzondere lezing over de koraalcantates van Bach in het Luther Museum in Amsterdam. Bij dit begin van de Bach-week in het museum

Meer lezen »