Ellen van der Sar (*1963) is zelfstandig ondernemer in de culturele sector. Goede instrumentale en vocale kerkmuziek zijn haar met de paplepel ingegoten. Het gereformeerde harmonium maakte plaats voor pijporgels in kerken in Nagele, Deventer, Wageningen en Den Haag. Daar begeleidde zij de gemeentezang. Het literatuurspel omvatte veel werken van Bach.
Het jeugdkoor met gevarieerd repertoire werd opgevolgd door enkele kamerkoren. Met het Residentie Kamerkoor uit Den Haag heeft zij sinds 1989 bijna 150 verschillende Bachcantates uitgevoerd in de eredienst van de Kloosterkerk. In 2017 publiceerde zij daarover ‘Als Bach weerklinkt’, een overzicht van 55 jaar cantatediensten in Den Haag.
Van jongs af aan vindt zij het leuk om lijstjes te maken en de kennis die daarin verstopt zit te delen met zoveel mogelijk mensen. In 2013 verscheen van haar hand ‘Wegwijzer voor het Liedboek 2013’, een publicatie en gelijknamige website met registers bij, van en naar het Liedboek 2013. Samen met Lydia Vroegindeweij ontwikkelde zij vervolgens de Kerkliedwiki, die het mogelijk maakt haar hymnologische bronnenkennis duurzaam te delen.
Ellen is redactiesecretaris en bladmanager van Laetare, tijdschrift voor liturgie en kerkmuziek.
Lydia Vroegindeweij (*1960) is allround uitgever en richt zich als ondernemer al vele jaren op alle mogelijke vormen van educatie via verschillende media. Uit nieuwsgierigheid naar religieuze behoeften van mensen ging zij in 2001 theologie studeren en combineerde haar inzichten met haar interesse voor muziek. In 2020 promoveerde zij aan de Universiteit Utrecht op een multidisciplinair onderzoek (theologie en musicologie) naar het thema ‘Troost bij Luther en Bach’. Haar promotor was prof. dr. Albert Clement. Het onderzoek naar de troostende waarde van Luthers liederen uit 1524/25, en de betekenis daarvan voor Bachs koraalcantates uit 1724/25 werpt nieuw licht op de tekst en muziek van deze tweede jaargang cantates in Leipzig. Zij werkt nu aan een uitgebreide inventarisatie van hymnologische bronnen uit het begin van de 18e eeuw en de inhoudelijke relatie met elk van deze 40 koraalcantates.
Lydia is de initiatiefnemer van de informatieve website Kerkliedwiki.nl en het educatieve project Orgelkids.nl waardoor kinderen wereldwijd actief kunnen kennismaken met het pijporgel.